Referat: VV-84 SK Bjuv H3 - Örkelljunga IF
H3 studsade tillbaka direkt
2018-10-22 13:22
I lördags var det återigen dags för hemmamatch när Örkelljunga kom på besök.
Välfyllda läktare, högljudd publik och ett hemmalag som var extremt revanschsuget.
Vi pratade mycket innan matchen om att vara med direkt från start och sätta tonen i matchen. Sagt och gjort. Redan efter 40 sekunder trampar den så explosive Bagarn in från hörnan/fickan och stänker upp 1-0 i första krysset. Vilken start!
3.36 är det dags för 2-0 där Knäcke-Fredde visar kyla efter pass från Jp.
Vi trummar på och forsätter styra matchen.
11 blank åker Johan Henriksson obegripligt ut två minuter för slag efter tidernas klockrenaste  brytning. Örkelljunga får dock mest jaga boll i sitt PP och boxen ser stabil ut.
Precis efter utvisningen glömmer Roffe bort att man måste trycka till passningarna och vips har Örkelljunga snott åt sig bollen vid sargen ochFilip Ohlin reducerar, tid 13.01.
Ett mål till ska hinnas med och det är Jp som lossar bössan på pass från Pontus. 3-1 efter 17.05 och detta resultat tar vi med oss in i andra perioden.

Andra perioden börjar lite trevande från vår sida. Det ser osäkert och rörigt ut ett par byte in men sen hittar vi rätt i spelet igen. Örkelljunga gör periodens första mål genom Pontus Enberg och nu är ställningen 3-2.
Örkelljunga forsätter trycka på och har momentum nu. Skapar några riktigt bra lägen men här kliver David Antic fram och spelar stabilt och tryggt i kassen.
14.32 och spel 4 mot 4 efter att domarna valt att plocka en spelare från vardera lag för hårt spel. Vi spelar ett bra 4 mot 4 spel med stort tålamod. 15.55 åker örkelljunga på ena tvåa. Detta utnytjar vi och jp gör 4-2 i PP
Väldigt orklart och rörigt nu från domarna hur det ska göras med de utvisade spelarna. Det hela slutar med fortsatt spel i PP för oss. Rätt eller fel har jag ingen aning om.
18.07 stänker Cappe dit 5-2 och resultatet står sig perioden ut.

Tredje perioden är det återigen vi som styr.
Emil Svensson känner dock att han är trött på att bara jobba i det tysta idag och bestämmer sig för att synas i protokollet och tar två minuter för obstruktion..
Men vad gör det när boxen spelar bra och har Jp i spetsen som hugger som en kobra och skaffar sig ett friläge. Inga misstag här inte, en enkel dragning över på sin backhand och hattricket är ett faktum. 6-2 på tavlan!
Örkelljunga vägrar ge sig och jobbar till sig en straff som JLK sätter säkert. Pontus Enberg ser till att det blir 6-4 när klockan visar 15.47 och nu har Örkelljunga vittring.
Ingen panik i Vv utan vi säger att vi bara jobbar på som vi gjort hela matchen.
Nio sekunder hinner gå innan Oskar "gipset" Wihlstrand trycker dit 7-4 med ett snärtigt handledsskott som likt en flipperkula letar sig in i kassen. Spiken kistan!
Örkelljunga gör också sitt femte mål för kvällen men kommer inte närmre än så.
Slut och seger med 7-5!

En match där vi i 45-50 minuter gör allting riktigt bra. Några få misstag som Örkelljunga uttnyttjar men inget vi behöver lägga någon större energi på.