Referat: VV-84 SK Bjuv H3 - Eslövs IBF
Jämn batalj mot Eslöv
2018-11-30 08:26
Tackar Eslöv efter en välspelad match!
Lördag och heldag i arenan. Dagen börjar med att vi får se vårt 03-lag ta en härlig seger mot Örkelljunga med 8-3. Riktigt kul att se! Damerna hade även dom match men orkade tyvärr inte stå emot Lönsboda.
Sist ut för dagen var vi i H3 som skulle ta oss an serieledande Eslöv. I och med dem senaste tillskotten i truppen har vi en stor trupp med oss till dagens match, 18 utespelare och 2 målvakter. Vi startar matchen på tre femmor, vilka alla tre ser riktigt starka ut på förhand. Matchen drar igång och Eslöv sätter tokpress direkt. Ingen överraskning för oss dock. Eslöv tar ledningen i matchen efter 5.17 genom vassa Andie Fleuron. Inget vi bryr oss om utan vi känner att vi ändå har bra koll på Eslöv och deras försök att pressa oss till enkla misstag. 13.12 är det dags för hemmadebuterande Tim Ahlström att presentera sig! Ett etablerat anfall gör att Daniel Eliasson hittar en fin diagonal till Tim som har smugit upp från backplats och stänker dit 1-1. 2-1 gör Oskar Wihlstrand utan assist när klockan visar 16.17. Ett fint "give and go" spel från egen zon mellan Danne och Linus gör att knäcke (Fredde) fri på bortre stolpen enkelt kan sätta dit 3-1, tid 18.21. Direkt efter målet säger vi i båset att vi ska trycka dit en kasse till innan paus. Och mycket riktigt gör vi det när Viktor Landgren snyggt hittar Oskar helt ren på bortre stolpen och vi har 4-1 med oss in i paus.

Lika bra som vi avslutade första, lika dåligt startar vi andra perioden. Redan efter 22 sekunder reducerar Eslöv till 4-2 genom Jesper Jakobsson, snyggt placerat i bortre kryss. Inte ens en minut senare är det dags igen när Andie Fleuron gör 4-3. En riktigt horribel inledning som ska bli ännu sämre då Anton Holmberg kvitterar efter 3.07. Tre insläppta på drygt 3 minuter alltså. Allt annat än godkänt men nu börjar vi hitta rätt igen. 5-4 gör vi bara två minuter efter Eslövs kvittering och det är "gipset" som ser till att vi återtar ledningen när han sätter dit sitt tredje för dagen, assist på David Landgren. Ledningen blir dock kortvarig... bytet efter gör Mattias Hyvönen 5-5 när vi spelat 5.40 av perioden. Trots att det är Eslöv som trycker på så är det vi som gör nästa mål. En lös boll precis utanför målgården som både Emil och Läppen bufflar och hugger efter i sann NHL-manér resulterar i att Emil, till allas stora förvåning, lyckas få träff på bollen och vi har 6-5 på tavlan med 10 minuter kvar av perioden. 18.34 får vi chansen i PP. Vi är starka i denna spelformen och 37 sekunder senare placerar Jonas in ett kvickt handledskott rakt upp i målvaktens högra kryss. 7-5 inför sista perioden!

Tredje perioden börjar med ett ställningskrig där jag ändå tycker vi är snäppet bättre, men efter halva perioden reducerar Mattias Hyvönen till 7-6 i PP sedan Viktor Wihlstrand åkt på 2 minuter för fasthållning. 10.36 tar även Emil Svensson 2 minuter för fasthållning.. Återigen mål av Hyvönen, exakt likadant som i föregående PP frispelar Andie Fleuron honom på bortre stolpen och 7-7 är ett faktum, 11.50 spelade. Efter 15.09 begär vi timeout och vaskar om lite i laget och går ner på 2 femmor. Filip Rolf lyfter in bollen i höga slottet och som den elitfotbollsspelare han är plockar Viktor Wihlstrand ner den med bröstet och serverar Läppen som står 15cm längre bort. Massiv som han är täcker Läppen bollen fint och vänder runt sin motståndare och smackar dit den distinkt under armen på målvakten. MAGI! 8-7 med 2.18 kvar av matchen. Eslöv gör ett tappert försök att få till en kvittering. Ett hårt kämpande försvar och en riktigt vass målvakt i form av David Mannen Antic ser till att stänga butiken för Eslöv! SEGER MOT SERIELEDADARNA I HAMN!

Summa summarum så gör vi en j*vligt bra första period. Spelar oss enkelt ur Eslövs aggressiva press och håller dom på utsidan mer eller mindre hela perioden.

Andra perioden tar vi lärdom av. En period där vi släpper enkla frislagsmål och försöker gå själva ur situationer istället för att leverera bollen snabbt och enkelt.

Tredje och sista perioden är lite likt den första. Lite sämre offensivt men defensivt jobbar vi bra.

Stort tack till dom drygt 120 personer tog sig till Arenan för att skapa en otroligt fin inramning!