Vv84 Instagram - @Vv84.skbjuv
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VV-84 Sportklubb Bjuv
Utveckling--Respekt--Engagemang

Vv84-SK Bjuv

1984 Då bildades föreningen den 16 januari. Det var tio entusiaster som spelade innebandy tillsammans en gång per vecka i Västervångsskolans idrottshall i Billesholm..

85/86 Går med i Svenska Innebandyförbundet, vilket leder till att föreningen måste byta namn till Västervång-84 Sportklubb. Men man beslutar att Vv-84 ska användas som officiellt namn i alla sammanhang.

86/87 Herrlaget knyter en riktig tränare till sig, Benny Hägg. Vv84 deltar i SM-slutspelet i Västerås.

88/89 Startar Vv84 i egen regi Skånes första pojkserie. 89/90 Klubben får en riktig sarg.

90/91 Damerna gör debut i serien, 92/93 Vv-84 bidrar med totalt 9 spelare i Skånes Distriktslag, A-junior och A-pojk

93/94 Anders Jensen debuterar i danska landslaget, klubbens förste landslagsspelare.

94/95 A-pojkarna går vidare till SM-slutspelet (landets åtta bästa lag) . Mattias Hansson tas ut till All Star Team Radiosporten är och gör ett reportage om A-pojklaget, . A- och B-pojkarna vinner båda sina serier. Vv84:s herrar möter danska landslaget i Bjuv och vinner med 6-4.

95/96 Målvaktstalangen Lars-Peter Nielsen tas ut i juniorlandslaget, seniorlag och juniorlagen hamnar på medaljlplatser i sina serier och DM.

96/97  Ny logotype och smeknamnet Red Magic lanseras. Samtliga klubbens lag spelar i högsta Skåneserien, Tre lag i SM-slutspelet, SM-guld till B-juniorer och A-pojkar, A-junior SM-fyra. ryter ut. . Lars-Peter Nielsen håller nollan mot Schweiz i Helsingfors i den första 3-nationers turneringen för U19. Två nya spelare på U19-landslagets breddläger på vårkanten är Mattias Hansson och Henrik Nilsson.

98/99  Henrik Quist och Jim Canerstam spelar med U19 i fyrnationers , som man vinner efter bla en seger över Danmark A med Anders Jensen. 3 Vv-spelare på plan samtidigt i en landskamp, ett historiskt minne! .

99/00 Stora spelarförluster pga studier och värvningar till div1. A-laget slutade dock 4:a. I Skåne-DM upprepade man bedriften från 98/99  att vinna allt och kamma hem 15000kr. A-juniorerna spelade i innebandysveriges första Juniorallsvenska, och slutade på  3:e plats Jim Canerstam försvarade Vv´s färger i U19-landslaget  På våren blev också Mathias Andersson uttagen till breddläger med U19. Anders Jensen var en av Danmarks backbjässar när Danmark slutade 4:a i VM.

00/01 Herrarna gick återigen till final i DM med förlust mot nyblivna elitserielaget Högaborg/Ramlösa med 0-5. Vv84 hade den här säsongen nio lag. Herrar A och B, Damer A, HJ20, P16, P14, F14, P12 och P10.

01/02 Klubbens verksamhet ökade till hela elva olika lag.

02/03 Vv84 H tog steget upp till division 2 Södra Götaland. Damerna vann sin serie Vv84 hade denna säsong 8 lag i seriespel.

03/04 Denna säsongen handlade egentligen om bara en sak., föreningen firade 20 år, samtidigt utökades föreningen med 2 st. flicklag i seriespel.                                              

04-10 Klubben tappar allt eftersom sina grundare trots det radas framgångar upp,

Men inför säsongen  2010/2011 har klubben endast A-lag, J-lag samt 6 st. ungdomspelare i ett P11 lag. Ny bemanning i styrelsen tillsätts och ett långsiktigt arbete påbörjas med föreningen där målsättningen är att Vv84 än en gång skall vara den föreningen den en gång varit, dvs. en förening med en god ungdomsverksamhet.

Visionen och målet är att det skall finnas lag i alla åldrar från 15 och neråt 2014 såväl flickor som pojkar, Styrelsen åkte iväg på en föreningsutveckling arrangerad av förbundet, gjorde om stadgar, verksamhetsplaner etc.

Arbetet gav resultat, föreningen avslutade med 65 ungdomar i träning och spel , vilket föranledde till att föreningen kunde anmäla 3 lag till seriespel inför 2011/2012 samt fortsätta den populära innebandyskolan ”björnligan” , föreningen startade även upp en populär motionsgrupp för föräldrar och ledare,

2011/2012 börjar arbetet ge resultat och förening börjar växa rejält, vi spelare med P12 och P11 i seriespel, samt ett P 9 lag har bildats, och innebandyskolan fortsätter sin verksamhet Herrar A slutar på en mitt plats i Div.3, föreningen byter namn till Vv84-SK Bjuv.

 2012/2013 Klubben får tyvärr dra ur sitt P13 lag ur seriespel på grund av för få deltagare, klubben ställer upp med P12 och P11 i seriespel samt P9 och F9, och innebandyskolan och givetvis Herrar A

P12 skördar stora framgångar och helt otippat vinner dem sin serie samt Skurup cup, går till final i Lundacupen, i Dm blir det dock respass i åttondelsfinalen.

Herrar A-laget slutar på 2:a plats i serien och tar sig genom kval till Div.2 som är högsta Skåneserien.

2013/2014 Anmäler Vv P13, P12, P11, P10 samt P9 och F9 i seriespel samt Herr A och ett utvecklingslag.

2 spelare fostrade i föreningen blir världsmästare, Henrik Quist Herr A, samt Jonathan Olsson U19. Föreningen växer och för att kunna hantera detta och jobba vidare åker 4 st. från föreningen iväg på en vecka lång utbildning ” föreningsutveckling ” och fortsätta det arbete som påbörjats med strukturarbetet i föreningen.

Här händer något och föreningen inleder en negativ spiral, Herrar A kvalar dock till div.1 och faller i kvalet.

2014-2018 spiralen är fortsatt negativ och föreningen tappar medlemmar, Herrar A trillar ur Div.2 2017/2018 och har endast 10-12 spelare i truppen, ungdomslagen är få trots eldsjälar som jobbar för att hålla föreningen vid liv Föreningen tillsätter en ny valberedning och vid årsmötet 2018 tillsätts en ny styrelse med uppgift att försöka bygga upp föreningen igen, Föreningen har endast ca 80 medlemmar.

2018/2019 Årsmöte i Juli, och arbetet påbörjas, föreningen försöker skapa en plattform att stå på, nytta admin system införskaffas samt föreningen startar upp en ny hemsida.

Föreningen anmäler H3, H4, D2 lag på senior sidan , ungdomslag 4 st. , Björnligan kör på , samt Motionsbandyn uppstår igen. Föreningen växer från knappt 80 medlemmar i Juli 2018 till strax över 200 i November 2018, tillväxten på medlemsfronten på senior nivå är hela tiden växande, juniorsidan växer och tillströmningen är god, vilket är glädjande.

I kölvattnet följer givetvis problem att styra upp allt rent organisatoriskt vilket föreningen arbetar med fortlöpande, föreningen fyller 35 år 2019-01-16, detta kommer uppmärksammas lite senare 2019 innan säsongen är slut.

När vi summerar säsongen 18/19 har det som sagt varit en turbolent säsong i positiv mening, vi gör inte några sportsliga resultat som skriver rubriker i media, H3 trillar ur sin serie, H4 sist i sin serie, vårt ny startade Damlag med tjejer som ville spela innebandy hamnade sist i sin serie , ungdomslagen kämpar på med blandade resultat.

Som  Förening har vi gjort en otrolig resa, Utveckling-Respekt-Engagemang, vi har fyllt arenan vi har skapat ett intresse och samhörighet.

Herrarnas degradering till lägsta division var en besvikelse , men ändock inte , det är dags att vända blad och bygga en ny bok.

Tyvärr får vi dra ur vårt H4 lag för H3 och tappar det laget, Damernas intåg i föreningen med ett gäng tjejer som vill spela och ha roligt skapar en positiv stämning vilket resulterar att vi inför nästkommande säsong anmäler 2 flicklag i seriespel.

Vi landar säsongen på dryga 200 medlemmar och en positiv anda.

2019/2020

Nya utmaningar, efter ett stålbad förra säsongen från styrelse håll med allt vad det innebär är det dags för ny säsong , 8 lag i seriespel samt björnligan , tiderna för träningar räcker inte till, vi får tider i annan hall också för vår verksamhet.

Från föreningens sida jobbas det mot kommunen att få till en egen klubbstuga, sedan starten 1984 har alla möten fått ske i idrottshallen, arbetet fortskrider.

Vi mister intäkter för verksamheten, i form av Bilbingon som slår hårt ekonomiskt.

Vi kan inte summera säsongen 2019/2020 i skrivandets stund , dock kan vi informera om följande:

Herrar gjorde ett återtåg upp till Div 3,

Herrana vill utvecklas och dem sänder signaler till ungdomslagen

Damer utvecklades och tog en mittenplacering i sin serie

Flickverksamheten utvecklas och nya lag kommer anmälas i seriespel

Ungdomslagen klev stora steg i sin utveckling

Föreningen där vi alla är delaktiga tog det största steget , vi växte till drygt 300 medlemmar.

Vi fyllde Aren med 100-200 åskådare / match där alla liten om gammal kände sig lika värd, vilket är vårt stora mål  Utveckling-Respekt -Engagemang, säsongen är inte till enda, slutsummering följer


Magnus Guldestam Ordförande 2019/ 2020

Texten om klubben kommer uppdateras fortlöpande när vi kan inhämta mer information från våra äldre medlemmar


Historia , detta har undertecknad lånat från Bjärreds IBF

I november 1981 bildades Svenska Innebandyförbundet. 15 föreningar närvarade vid bildandemötet. Innebandyn lyckades sedan få ett rekordsnabbt antagande till Riksidrottsförbundet, där man kom med redan 1985.  

1985 låg antalet föreningar på 165. Fem år senare passerades 1000-gränsen! Under samma period tiodubblades antalet spelare från 2 500 till 25 000. 

Det stora genombrottet, då gemene man fick upp ögonen för innebandy, var 1996 vid historiens första VM-turnering. I Globen var hela 15 106 åskådare på plats och såg innebandyns första VM-final. Publiksiffran står sig än idag som svenskt inomhusrekord för tävlingsidrott.

 

Vv84-SK Bjuv har gjort sig känd som en ”talangfabrik” och producerat ca 20 SSL spelare och landslags spelare på olika nivåer.

 

För att nämna några: Henrik Quist, Jim Canerstam, Peter Vilkman, Mathias Andersson, Jonathan Olsson, Lars-Peter Nielsen, Mattias Bremer, listan kan göras lång.

 

Vv84-SK Bjuvs mål är att en gång bli den talangfabrik den en gång varit och kunna producera spelare för spel i högre divisioner

 


Om klubben
 
 
Sponsorfönstret
Guldsponsor
Silversponsor
Sargsponsor
Entrésponsor
Samarbetspartner
Instagram
STÖTTA OSS I VV84