Matchreferat!
2021-10-02 11:17
Avtackning av publiken!

Här kommer ett kort matchreferat från matchen!

Inför matchen pratade vi om att vi skulle fokusera på vårt eget spel och inte för mycket på hur Osby ville spela. Precis som mot Malmö i premiären ville vi direkt visa att vi va här för att knipa 3 poäng. Vi ville gå ut och sätta hög press och på så sätt få en bra start på matchen, vilket vi fick!

Vi startade matchen i ett rasande tempo och satte hög press direkt på första tekning. Detta resulterade i att efter 00.53 tog vi ledning med 0-1 genom Daniel Hallberg. Fin start! Sedan gick det snabbt, efter 02.22 stod det 0-2 på tavlan där Rasmus Persson gör mål på assist från Eddie Ikonen. 04.31 ökar vi sedan på till 0-3 genom Filip Bertilsson på assist från Rasmus Persson. 05.23 åker vi sedan på en fem-minuters utvisning av Albin Svensson, detta var nog en utvsining som endast domaren såg.. Nog om det, vi vet vi är starka i box vilket vi visar när vi kontrar in 0-4 där Emil Svensson vispar in en retur från Daniel Hallberg. 09.37 reducerar Osby till 1-4 på tavlan, men boxen krigar på fint och vi spelar 1-1 i boxplay. Därefter tappar vi vårt eget spel och faller in i lite hawaii bandy vilket gör att Osby både gör 2-4 och 3-4 inom loppet av 61 sekunder. 19.11 får vi sedan powerplay där Casper Engdahl snyggt hittar Filip Bertilsson som smäller in 3-5 19.40 på klockan, det står sig perioden ut.

Andra perioden får vi starta i boxplay då Sebastian Kristensson drar på sig en utvisning, vi är 7 sekunder ifrån att klara boxen när Osby gör 4-5 04.48. 2 minuter efter det gör vi 4-6 genom Casper Engdahl på assist av Emil Svensson. Denna perioden består till stor del av försvarsspel då vi inte riktigt hittar vårt eget spel, 10.51 gör Osby 5-6 och 11.12 gör Osby 6-6. Endast 21 sekunder efter det gör vi 6-7 genom Daniel Hallberg på assist från Emil Svensson. 34 sekunder från pausvila lyckas Osby kvittera till 7-7 vilket står sig perioden ut.

Inför tredje perioden går vi ner på lite folk för vi vill få mer fart under benen och lite mer tryck offensivt. Perioden böljar en del fram och tillbaka med chanser på båda hållen. 12.30 åker vi på en utvsning av Filip Bertilsson som påvägen ut till stolen får lite roliga kommentarer från hemmapubliken, detta triggar igång honom på helt rätt sätt, vi klarar boxplayet och endast 12 sekunder efter sin utvisning får Filip bollen ute i fickan, lägger in den i hooken och fullständigt pangar upp bollen i krysset! SMACK! 7-8 på tavlan och lite mer än 5 minuter kvar. Osby plcokar sedan sin målvakt i ett sista försök att kvittera, men återigen med en man mindre så lyckas vi göra mål! 19.33 på klockan gör Andre Bertilsson 7-9 i tom kasse på assist från Rasmus Persson och vinsten är ett faktum!

Bäst för dagen va såklart vår fin fina bortapublik som verkar åka land och rike runt för att se oss spela innebandy! Ca 15 personer fick sedan en fin avtackning av spelarna efter matchen, denna vinsten va för er!

Nu väntar en spelledig helg, två veckor med fyra bra träning innan vi beger oss till munkahallen. 15/10 20.00 tekas den matchen igång.