Serie:Skånemästerskapen Herrar Grupp 1   Tabell >>
Samling:19:00
Svedala - Vv84
2020-08-29 09:31
I torsdags gästade vi division 2 laget Svedala! Inför matchen pratade vi om att vi skulle lägga fokus på vårt försvarsspel som vi tränat på på träningarna och låta offensiven komma av sig självt.
Matchen hann knappt börja innan nyförvärvet Hallberg smällde in 0-1 uppe i höga slottet. 00:46 stod klockan på och limpan stod för assisten. Vi börjar matchen i ett väldigt högt tempo och låter verkligen försvarsspelet lägga grunden för matchen. Vi har en högt bolltempo och när klockan slår 06:27 utökar vi till 0-2, målet stod limpan för på assist av Berra! Matchen spelas i ett väldigt högt tempo där vi gör det väldigt bra med att hålla svedala på utsidan i försvarsspelet. Det är vi som har mest boll och skapar läge efter läge. 17:54 åker vi på en utvisning, Berra åker ut för liggande spel. Vi jobbar hårt i boxen men orkar inte riktigt hela vägen då Svedala gör 1-2 19.54, ett psykologiskt viktigt mål för dem.
Men vi går till ledning med 1-2.

I pausen pratar vi om att hålla igång vårt bolltempo och fortsätta jobba hårt i försvarsspelet.

Andra perioden hinner heller knappt den börja innan Svedala kvitterar till 2-2, klockan står då på 00:53. I början av andra perioden får vi jobba hårt då Svedala kommer ut som ett nytt lag och sätter högre press på oss och skapar många fina chanser. Men Lucky i kassen gör ett gediget arbete bakom vårt fina försvarsspel. I deras övertag får vi till ett viktigt mål, 2-3 görs av Hallberg utan assist, klockan står då på 09:50. Ska tillägga att här står Hallberg för ett snyggt zorromål där målvakten är på tredje bänkraden och köper korv!
Vi hittar mer och mer tillbaka till det spelet vi hade i första perioden sista 10 i andra och vi börjar skapa lite chanser. 16:41 kontrar vi snyggt in 2-4 där Berra och Limpan står för ett snyggt klapp-klapp spel där den förstnämnda står för målet! Vi går till pausvila med 2-4!

I pausvilan pratar vi om att Svedala kommer kliva upp och känna ännu mer på oss, och att vi måste hjälpa varandra i försvarsspelet så vi kan spela oss ur pressen.

Tredje perioden startar och mycket riktigt kliver Svedala betydligt högre upp i banan på oss men tycker vi har bra kontroll då försvarsspelet sitter för kvällen! Men 03:40 står Abbe för ett snyggt självmål, en diagonalare genom boxen där Lucky trott spelaren ska skjuta så han är påväg ner i sarghörnet, men spelaren slår en passning genom boxen där Abbe lägger ner klubban för att bryta och styr snyggt in 3-4. Surt! Blir lite mer av ett ställningskrig över hela banan nu, men 07:26 gör vi 3-5 genom Limpan utan assist! Minuterna tickar på och det börjar kännas som vi har matchen men då från ingenstans kommer 4-5 av Svedala och klockan står på 15:51. Nervöst! Ännu mer nervöst blir det när Cappe åker på en extremt tveksam utvisning för felaktigt avstånd, då står klockan på 18:22! Svedala plockar ut målvakten och spelar 6-4, men då får Limpan tag på bollen och lyfter hur säkert som helst in 4-6 i tom bur, 18:43. 1 minut och 17 sekunder kvar i boxplay och när klockan står på 19:44 reducerar Svedala till 5-6! Men med en vunnen tekning och lite stress lyckas vi hålla undan och kniper 3 goa pinnar i SKM!